titlu_copy.jpg

 

Directioneaza 20% din impozitul pe profit (companie) sau 2% din impozitul pe venit (persoana fizica) catre Organizatia noastră.

 

Direcționează 20% din impozitul pe profit al firmei!

 

Fiecare agent economic are puterea de a redirecționa o parte din impozitul pe profit în interesul unor cauze sociale pe care le consideră benefice pentru comunitate. Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat statului, în limita a 0.3% din cifra de afaceri a firmei. Impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.

 

Ne puteți ajuta în acest an, sprijinind activitățile noastre. Găsiți aici contractul de sponsorizare.

 

Baza legală: Codul fiscal 2008-2009 – Titlul II Impozitul pe profit Cap.II Calculul profitului impozabil, Art.21 Cheltuieli:

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:  

Cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările si completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

1.     este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

2.     nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

 

 

Direcționează 2% din impozitul pe venit!

 

PROCEDURA DE REDIRECŢIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizaţie non-guvernamentală (asociaţie, fundaţie etc.) doreşte. Practic în acest fel dvs. transmiteţi statului modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Atenţie, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci este, în esenţă, o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta !

Dacă doriţi ca, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-aţi plătit statului pentru salariile din anul 2015, să sprijiniţi activitatea Organizaţiei Creştine Agape, completaţi şi transmiteţi, până la data de 15 mai 2016, doar unul din cele două documente de mai jos, în funcţie de situaţia în care vă încadraţi:

a)      dacă aveţi doar venituri din salarii: DESCĂRCAŢI DE AICI FORMULARUL 230 şi completaţi, citind cu atenţie instrucţiunile de la final. Anul la care se face referire în declaraţie este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fişei fiscale. Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteti suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată.

b)      dacă aveţi venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCĂRCAŢI DE AICI DECLARATIA 200 şi completaţi, (punctul III) citind cu atenţie instrucţiunile de la final. Anul la care se face referire în declaraţie este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fişei fiscale. Nu vă faceti probleme dacă nu cunoasteti suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată. Cei care obţin pe lângă salarii şi alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III “Destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

 

Datele de completare a declaraţiilor:

Denumire entitate nonprofit: ORGANIZAŢIA CREŞTINĂ AGAPE
Cod de identificare fiscală: 4496684
Cont bancar (IBAN): RO89BTRL06701205228505XX

Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Depuneţi formularul direct sau trimiteti-l prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu.

 

Adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găsiţi AICI.

 

În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care să reiasă “identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. În cazul în care doresc, donatorii, pot să comunice fundaţiei faptul că au depus formularele respective.
Banii pe care dumneavoastră îi direcţionaţi vor fi folosiţi pentru proiectele sociale pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate, finanţării conferinţelor de familii, tipăririi şi multiplicării de materiale de promovare a valorilor familiei, etc.

Dacă doriţi mai multe informaţii în legătură cu această procedură sau aveţi nelămuri, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.

Date de contact:
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vă mulţumim pentru sprijin !