titlu_copy.jpg

Sprijiniți familia Banu!

Familia Banu este compusa din parinti si 6 copii. In urma cu aproximativ un an acestia locuiau intr-un cartier marginas din Municipiul Galati intr-o garsoniera oferita de Primarie de 6 mp, la care plateau chirie 50 lei/lunar. Echipa Agape i-a gasit pe acestia intr-o iarna grea, inainte de Sarbatori si ne-a atras atentia frumusetea si nevinovatia copiilor, astfel ca am vrut sa le cunoastem parintii si unde locuiesc. Mai mare ne-a fost uimirea sa vedem 8 persoane de varste diferite locuind foarte inghesuiti in acea locuinta, incercand sa se incalzeasca la un resou, iar de celelate lucruri daca aveau sau nu, nici nu mai indrazneai sa intrebi. Erau plini de bucurie ca cineva ii cauta si se intereseaza de ei. N-am mai putut sta prea mult pe ganduri, si dupa ce le-am oferit un pachet cu alimente ne-am gandit ca trebuie sa facem ceva pentru ei.

Astfel in nu mai mult de doua luni, la inceputul lunii Martie 2013, acestia s-au mutat intr-un apartament modest cu doua camere. Prin cativa voluntari locali, i-am ajutat sa zugraveasca, sa-si mobileze casa, sa-si ia fiecare traista, ca oricum prea multe lucruri nu aveau, si sa se mute bucurosi in noua locuinta. De atunci si pana in prezent, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare am reusit sa le oferim ajutor constant prin plata chiriei in valoare de 500 lei/luna, a cheltuielilor de intretinere care pe lunile de iarna au ajuns si la 1000 lei/luna si pachete cu alimente si imbracaminte de cate ori a fost nevoie.

Familia Banu ne marturiseste ca viata lor s-a schimbat si simt dragostea noastra in fiecare lucru care-l primesc. De cele mai multe ori au trait in lipsuri si neajunsuri, n-au stiut ce inseamna o locuinta calda si un loc unde cei mai mari dintre copii sa-si poata face lectiile linistiti. Parintii s-au straduit sa le ofere ce au putut..tatal, din salariu minim pe economie si mama de cele mai multe ori doar din alocatiile copiilor, neputand sa lucreze cu atatia copii unul dupa altul.

La sfarsitul anului 2013 am incercat sa privim un pic inainte pentru fiecare familie pe care o ajutam si ne-am dat seama casingura lor sansa ca la un momendat sa devina independenti ar fi sa aiba propria locuinta la care sa plateasca cheltuieli de intretinere mai mici. Astfel ca, pentru anul 2014 acesta este visul nostru: Sa le construim o locuinta sociala care sa fie a lor. Demersurile in acest sens deja au inceput, asa ca orice donatie este bine venita pentru ei. Orice banut conteaza! Iar daca la ce donezi tu astazi, maine mai doneaza altcineva acest vis al nostru si al lor poate deveni realitate! Ofera o noua sansa familiei Banu!